Skip to content

Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Σερρών

Ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών ιδρύθηκε στις αρχές του 1987

σύλλογος φίλων γραμμάτων και τεχνών σερρών

Σ.Φ. Γραμμάτων & Τεχνών

Μουσική
Θέατρο
Τέχνες
Εκδηλώσεις

Ο σύλλογος

Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Σερρών

Μια ομάδα από λογοτέχνες, ζωγράφους, μουσικούς αλλά και φίλους των γραμμάτων και των τεχνών διαπίστωναν, ότι οι πνευματικές τους ανησυχίες δεν μπορούσαν να ικανοποιηθούν. Συνεπώς και τα οράματα τους αλλά και οι στόχοι τους δεν ήταν δυνατό να εκπληρωθούν μέσα από τους υφιστάμενους τότε συλλόγους.

Έτσι προχώρησαν στην ίδρυση του Συλλόγου, που σε ένα βαθμό ήταν η αναβίωση του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών, που είχε ιδρυθεί το 1958, αλλά στη συνέχεια ατόνησε και ουσιαστικά έπαψε να υπάρχει.

Από το 1995 στο Σύλλογο λειτουργεί ωδείο αναγνωρισμένο από το κράτος. Έτσι η κύρια δραστηριότητα του Συλλόγου είναι η μουσική. Στα πλαίσια αυτής της δραστηριότητας διοργανώνονται συναυλίες, ρεσιτάλ και άλλες μουσικές εκδηλώσεις. Και βέβαια συνεργασίες με διάφορους καλλιτέχνες ή και μουσικά σχήματα λαϊκής ή κλασικής μουσικής.

Οι σκοποί του συλλόγου εν συντομία είναι:

  • Μελέτη, προαγωγή αλλά και διάδοση των γραμμάτων των καλών τεχνών αλλά και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Προς ανύψωση του πνευματικού, καλλιτεχνικού και γενικότερα του πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων του τόπου μας για μια ανώτερη ποιότητα ζωής.
  • Προώθηση, προβολή καθώς και συμπαράσταση, με οποιοδήποτε τρόπο, προσώπων του τόπου μας. Πρόσωπα που ασχολούνται δημιουργικά με τα γράμματα και τις τέχνες.
  • Ποιοτική αναβάθμιση του χαρακτήρα του ατόμου. Δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη αισθημάτων ευθύνης, φιλαλληλίας, αλληλεγγύης και ανιδιοτελούς προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Όλα αυτά κυρίως με βάση την αγάπη προς τον συνάνθρωπο και την προάσπιση αλλά και εδραίωση της ειρήνης στον κόσμο.

Άλλες δραστηριότητες του Συλλόγου είναι:

Διαλέξεις, εκθέσεις ζωγραφικής, λογοτεχνικές και καλλιτεχνικές βραδιές, προκηρύξεις διαγωνισμών και βραβείων, συμμετοχή σε εκδηλώσεις άλλων πολιτιστικών φορέων κ.α.

Το έργο

κατασκευή ιστοσελίδας
Custom Κατασκευή Ιστοσελίδας
responsive κατασκευή ιστοσελίδων
Responsive κατασκευή ιστοσελίδας
logo-design brand
Custom Σχεδιασμός

Ιδιοκτήτης:   Σ.Φ.Γ.Τ Σερρών
Αντικείμενο:  Σύλλογος
Τύπος σελίδας: Παρουσίαση- Blog – Events

Back To Top